Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 8 sztuk
soczewica czerwona 1/2 szklanki
oliwa 2 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą

Pomidory pociąć i udusić na oliwie z czosnkiem. Zalać wrzątkiem. Dodać sól i paprykę. Dodać opłukaną soczewicę i gotować ok 20 minut. Następnie zmiksować na krem. Dodać natkę lub bazylię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 18.10.2016 10:59
Bardzo lubię taką zupę. Pyszny dodatek :)
Wacław 18.10.2016 10:46
fajny pomysł na pomidorową
Madzai 18.10.2016 10:14
Proste a pyszne!
Krystyna32 18.10.2016 09:40
smaczna zupka
Babeczka35 18.10.2016 08:51
Taka zupa musi być pyszna.
Łukasz15 17.10.2016 21:47
To zupka dla mnie
olkaaa 17.10.2016 19:57
fajny pomysł
IKrakowianka 17.10.2016 19:44
prosta i smaczna
w mojej kuchni 17.10.2016 18:06
dobra rozgrzewająca zupa
KORAL 17.10.2016 17:14
Świetna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak