Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serem pleśniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
seler 1 sztuka średniej wielkości
por (biała część) 1 sztuka
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
ser pleśniowy 150 g
wywar warzywny 1 ltr
mleko 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
kwaśna śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serem pleśniowym

Warzywa obrać, umyć i pokroić - ziemniaki i selera w kostkę, a pora w krążki.
Na patelni rozgrzać masło i olej, włożyć ziemniaki i selera podsmażyć, dodać pora i chwilę smażyć warzywa razem często mieszając.
Przełożyć je do garnka, wlać wywar, postawić na gazie i dodać pokrojony ser pleśniowy. Gotować do miękkości warzyw, wlać mleko, doprawić solą i pieprzem i całość zagotować.
Zupę zmiksować blenderem, nalać do miseczek lub talerzy i do każdej dodać po łyżce gęstej śmietany. Udekorować porem lub inną zieleniną.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.10.2016 10:20
Super zupka
ben-ka 20.10.2016 09:44
Można się najeść, szczególnie teraz gdy mamy jesień :)
anemon 19.10.2016 18:15
Bardzo smacznie, bardzo jesiennie i rozgrzewająco brzmi Twoja zupa.
ben-ka 19.10.2016 16:30
Dziękuję bardzo :)
sezamek 19.10.2016 12:02
smaczna zupka :)
Edith85 19.10.2016 07:48
Z chęcią zjadłabym taką zupkę
bertpvd 18.10.2016 21:22
piękne zdjęcie i super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak