Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z pieczoną dynią, orzechami, szpinakiem i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
dynia 500 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
szpinak 1 garść
ser feta 100 g
sól i pieprz do smaku
orzechy włoskie 1/3 szklanki

Porada

Można przygotować z inną kaszą, np. pęczak lub owsianą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z pieczoną dynią, orzechami, szpinakiem i fetą

Dynię obieramy, kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy paprykami, rozmarynem, oliwą i miodem. Wykładamy na blaszkę. Pieczemy 10 min w temp. 180 st. C. Po tym czasie mieszamy, dodajemy orzechy i pieczemy jeszcze 10 min.
W międzyczasie gotujemy kaszę.
Na blaszkę z dynią dodajemy kaszę, mieszamy i dorzucamy posiekany szpinak. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Układamy na talerzach, posypujemy pokrojoną fetą.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak