Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMIDOROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I KUKURYDZĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

woda 3 litry
filet z kurczaka podwójny 1 szt
groszek mrożony 80 g
kukurydza w puszce 1 puszka
marchew 1 szt
makaron 150 g
koncentrat pomidorowy 4 łyżki

przyprawy

kostka rosołowa 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: POMIDOROWA Z ZIELONYM GROSZKIEM I KUKURYDZĄ

Do dużego garnka wlewam wodę ok 3litry.
Dodaję filet z kurczaka, ziele angielskie oraz liść laurowy. Następnie dodaję kostkę rosołową.
Gotuję ok 10 min, następnie wsypuję mrożony groszek oraz kukurydzę.

Następnie obieram marchew i wrzucam do zupy.
Gotuję kolejne 10 min po czym wrzucam makaron.
Gotuję aż marchewka i makaron będą miękkawe dodaję koncentrat i zagotowuję jeszcze ok 5min.

Na koniec posypuję świeżą pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 10.11.2016 17:31
ciekawa zupa pomidorowa
2milutka 08.11.2016 18:11
pomysłowo jak na pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak