Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztany jadalne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
sól 1 łyżeczka
kasztany jadalne 100 g
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztany jadalne

Kasztany od strony góry nacinamy. Wrzucamy kasztany do wrzątku i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut. Kasztany powinny być odwrócone stroną nacięcia w stronę dna garnka. Odcedzamy i suszymy kasztany. Wykładamy na blachę do pieczenia i na najniższej półce piekarnika pieczemy w 220 C (termoobieg). Obieramy kasztany i polewamy stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.03.2017 08:47
nigdy nie jadłam , z chęcią bym spróbowała
Patrycja33 16.11.2016 23:32
nigdy nie jadlam, ciekawa jestem jak smakują:-)
olkaaa 09.11.2016 11:35
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak