Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe ciasteczka z musli
W misce mieszamy ze sobą: przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i sól. Masło topimy w rondelku, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem za pomocą miksera. Następnie nie przerywając miksowania dodajemy: stopione masło, puree z dyni i składniki suche. Włączamy mikser. Dodajemy kawałki dyni i mieszamy łyżką (najlepiej drewnianą). Kolejno dodajemy: płatki owsiane górskie, płatki żytnie, amarantus ekspandowany, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, nasiona chia i garść żurawiny. Wszystko razem mieszamy drewnianą łyżką. Gotową masę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując ciasteczka o dowolnym kształcie ( ja w tym celu użyłam foremkę do wykrawania do ciastek).. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 min. Studzimy na kratce.