Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
śmietana 30% 3 łyżki
papryka czerwona 1/4 strąka
kukurydza (świeża) 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z papryką i kukurydzą

Mięso z makreli oddzielamy od skóry i ości. Umieszczamy je w malakserze razem ze śmietanką. Miksujemy do czasu uzyskania gładkiej pasty.

Do niej dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Mieszamy.

Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.11.2016 20:49
takie pasty są wspaniałe :)
bietka 12.11.2016 21:05
apetycznie podana :)
benka 12.11.2016 20:04
Smaczna i pięknie podana.
MagdalenaIC 12.11.2016 17:11
Brzmi pysznie :)
Bernadeta1 12.11.2016 14:49
smaczna na kanapki
Edith85 12.11.2016 14:28
Smaczna pasta
dodi 12.11.2016 14:27
pyszna pasta
sezamek 12.11.2016 11:00
też lubię takie pasty :)
Konczi 12.11.2016 09:03
bardzo lubię takie pasty
Renataj 11.11.2016 22:19
Lubię takie pasty:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak