Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka królewska
Sałatka królewska:
- to ekspresowa w wykonaniu sałatka, bo robi się ją z gotowych produktów;
- jest w niej sos na bazie majonezu, ale jeśli wolisz lżejszą wersją, wybierz jogurt z dodatkiem majonezu;
- jest w niej świeży ząbek czosnku, ale jeśli wolisz łagodniejszą wersję, użyj czosnku suszonego.
1. Seler, kukurydzę i ananasa odsączyć.
2. Ananasa pokroić na małe kawałki (jeśli nie jest już w kostce).
3. Ser żółty oraz jajka zetrzeć na tarce, na dużych oczkach
4. Szynkę pokroić w paseczki.
5. Wszystkie składniki wrzucić do miski - wymieszać.
6. Majonez wymieszać z przeciśniętym czosnkiem - dodać do sałatki. Doprawić do smaku pieprzem świeżo zmielonym i solą.
7. Pozostawić do połączenia smaków na min. 1 godz. do lodówki.
Smacznego!