Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z duszoną cebulą i kabanosami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 małe
sól i pieprz
jajko 1 sztuka
kabanos pikantny
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z duszoną cebulą i kabanosami

Cebulę oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy cebulę, lekko ją solimy i szkolimy. Zeszkloną cebulę podlewam wodą i dusimy pod przykryciem aż będzie miękka. Sos redukujemy niemal do zera. Kabanosy kroimy, dodajemy do cebuli i już bez przykrycia podsmażamy. Jajko rozkłócamy, doprawiamy solą oraz pieprzem i wlewamy do cebuli i wędliny. Smażymy mieszając aż jajko się zetnie. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.11.2016 20:51
Apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak