Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i jajka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 niewielka sztuka
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jogurt naturalny 3 łyżki
majonez 3 łyżki
musztarda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i jajka.

Jest to sałatka, którą możemy wykonać bardzo szybko. Będzie pysznym dodatkiem do drugiego dania lub samodzielną przekąską. Z przepisu wychodzi duża porcja sałatki. Polecam przepis.

Wykonanie:

1. Kapustę pekińską drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i osuszamy. ugotowane na twardo jajko obieramy ze skorupki.

2. Następnie jajko i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Wszystkie składniki sałatki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.

4. Gotową sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki ,,przegryzły się''. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania.

5. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.06.2017 11:26
Polecam zrobić.
edytazaw89@wp 17.11.2016 16:35
Takiej nie jadłam
Babeczka35 16.11.2016 07:45
Dziękuję:)
gusia1000 16.11.2016 00:04
dobra sałatka.
Babeczka35 15.11.2016 22:06
Dziękuję:)
ziutka123 15.11.2016 20:59
fajny przepis ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak