Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
żółta fasolka szparagowa 300 gram
kapusta włoska 1 plaster
ryż 100 gram
por (biała część) 1 sztuka
seler 1\4 sztuki
marchew 1 sztuka
śmietana kremówka 2\3 szklanki
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :)

Kroki postępowania

1
Robimy wwyar na skrzydełkach z kurczaka. Gotujmey go 30 minut.
Krok 1 - Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :) foto
2
Odmierzamy porcję ryzu i dodajmey do wwyaru.
Krok 2 - Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :) foto
3
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki. Przygotowane warzywa dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :) foto
4
skłądniki wraz z potartą marrchwia gotujmey 20 minut.
Krok 4 - Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :) foto
5
Wtrakcie gotowania ddoajemy przyprawy do smaku : piperz, sól, pparykę . Pod koniec gotowania wlewamy śietanę kremówkę.
Krok 5 - Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :) foto
6
skąłdniki miksujemy blenderem i serwujemy z pokrojoną natką pietruszki. Smacznego :)
Krok 6 - Krem z zółtej fasolki z natką pietruszki :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak