Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z Gorgonzolą i orzechami :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 1 szklanka
czubrica zielona 1 łyzeczka
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 gram
orzechy włoskie 6 sztuk
olej rzepakowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z Gorgonzolą i orzechami :)

Kroki postępowania

1
Fileta obsypujemy przyprawą czubrica zielona .
Krok 1 - Grillowany filet z Gorgonzolą i orzechami :) foto
2
Filety obtaczamy w mące i jajku .
Krok 2 - Grillowany filet z Gorgonzolą i orzechami :) foto
3
Umieszczamy na patelni grillowej.
Krok 3 - Grillowany filet z Gorgonzolą i orzechami :) foto
4
Gdy filet z jednej strony jest już ugrillowany - przewracamy na druga stronę ...a na tą ugrillowaną umieszczamy gorgonzolę i orzechy włoskie. Trzymamy na patelni do czasu aż ser się rozpuści. Smacznego :)
Krok 4 - Grillowany filet z Gorgonzolą i orzechami :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 18.11.2016 15:01
Wygląda pysznie
Konczi 18.11.2016 14:38
skusiłabym się na to połączenie :)
wedith1 18.11.2016 12:19
smaczne połączenie, ciekawy dodatek czubrycy
mysza75 18.11.2016 10:56
jaki dobry filet
dom-agi 18.11.2016 07:00
Uwielbiam takie połączenie smaków!
jagoda5913 18.11.2016 00:32
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak