Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z marchewką,jabłkiem i cebulą.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 6 szt.
cebula 3-4 szt.
marchew 1 duża
jabłko 1 duże
ocet 10 % do smaku
cukier do smaku
śmietana 18 proc 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z marchewką,jabłkiem i cebulą.

Wymoczone śledzie( 2-3 godz.) pokroić na części.Dwie cebule pokroić w piórka dodać do śledzi.Skropić octem lub sokiem z cytryny 3-4 łyżeczki.Dać do lodówki na 4 godz.
Osobno utrzeć na grubych oczkach marchew,jabłko,a cebulę pokroić w cieńkie piórka.
Doprawić do smaku cukrem,octem lub sokiem z cytryny ,wymieszać i odstawić na 1 godz.
Gdy śledzie już przeszły smakami ,wyjąć bez cebulki w której się zaprawiały i dać do miski.
Dodać marchew z jabłkiem i cebulką,wlać śmietanę zamieszać i można zajadać.

Smacznego życzę!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 15.12.2016 19:43
Pyszne, a ja dodaję trochę chrzanu utartego.
Docherro 05.11.2016 21:02
dokładnie tak:)
MAR3STA 04.11.2016 21:25
Pyszne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak