Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli z sosem winegret

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 Puszka
zielona fasolka szparagowa 1,5 Szkl.
fasola biała z puszki 1 Puszka
oliwa
cytryna
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sól i pieprz
zioła do smaku

Porada

Do fasoli pasuje świetnie świeży koperek, suszony majeranek, tymianek czy oregano.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli z sosem winegret

Fasolę białą i czerwoną wylać na sito, przepłukać pod bieżącą wodą, dobrze osączyć. Fasolę szparagową ugotować al dente, odcedzić, ostudzić i pokroić w mniejsze kawałki. Składniki sałatki połączyć. Z oliwy, musztardy i soku że świeżej cytryny i ulubionych ziół przygotować sos, polać fasolę. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak