Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapas z papryką i tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka czosnkowa lub ziołowa 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
pomidor 1 szt
oliwki zielone z czosnkiem i ziołami 2 łyżki
tuńczyk w oliwie z oliwek 150 g
natka pietruszki 2 łyżki
majonez 1,5 łyżki
ząbek czosnku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tapas z papryką i tuńczykiem

Czerwoną paprykę oraz pomidora kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Oliwki kroimy w plasterki, tuńczyka na mniejsze kawałki. Natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie łyżką nakładamy na czosnkowe grzanki lub bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 08.11.2016 19:38
Zjadłabym nie tylko na imprezie :)
noninka77 08.11.2016 17:22
Pyszności :)
Aleksandra/Olcia 08.11.2016 17:11
pycha przekąska
jan_mag 08.11.2016 15:47
Coś dla mnie :)
Agnieszka-87-25 08.11.2016 15:39
super pycha
VioletoweKucharzenie 08.11.2016 14:47
Niewielki pyszne przekąski podawane na czosnkowych grzankach są świetną przekąską na domowe imprezy. Te z tuńczykiem, papryką, pomidorem i zielonymi oliwkami są rewelacyjne w smaku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak