Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek mojego męża

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka 2 szt
jajka ugotowane na twardo 2 szt
kiełbasa biała 2 szt
boczek wędzony 50 gram
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
zakwas na żur 1 szklanka
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek mojego męża

Zeberka zalewamy zimną wodą, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe sól i pieprz i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, białą kiełbaskę oraz boczek z cebulką (wcześniej pokrojony w kostkę i przesmażony z pokrojoną w piórka cebulką). Jeśli ziemniaki są już miękkie zalewamy zakwasem na żur, doprawiamy spora ilością majeranku. Zurek podajemy z jajkiem na twardo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 28.11.2016 22:21
Pożywny żurek.
Janina 28.11.2016 15:53
Konkretny żurek;))
AZgotuj 28.11.2016 11:44
na pewno pyszny, ma wszystko co trzeba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak