Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zapiekane z kapustą kiszoną i pieczarkami

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 gramów
cebula 3 duże sztuki
por 1 mała sztuka
masło 1/3 kostki
oliwa 3 łyżki
schab wieprzowy 500 gramów
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Oregano suszone Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
czarny pieprz mielony Prymat 1/2 łyżeczki do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
mielona kolendra do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zapiekane z kapustą kiszoną i pieczarkami

Danie zrobiłam w naczyniu żaroodpornym. Składa się z czterech składników. Kapusty kiszonej, cebuli, pora, pieczarek i schabu.

Na dno naczynia dałam 1/2 kapusty kiszonej. Następnie podsmażyłam na patelni krążki cebuli i pora na oliwie. Na kapustę kiszoną dałam podsmażoną cebulkę - połowę ilości. Na cebulkę wyłożyłam surowe i pokrojone pieczarki 1/2 z ilości. Na pieczarki bardzo cienko pokrojony schab. Mięso posypałam przyprawami i polałam oliwką. Na wierzch wyłożyłam pozostałą część cebulki i pora. Na to dałam pozostałe pieczarki. Na wierzch wyłożyłam resztę kapusty a na nią dałam pokrojone masło. Piekłam w 200 stopniach przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.11.2016 10:07
Aż chce się jeść
jan_mag 30.11.2016 10:05
Konkret obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak