Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zapiekane z kapustą kiszoną i pieczarkami
Danie zrobiłam w naczyniu żaroodpornym. Składa się z czterech składników. Kapusty kiszonej, cebuli, pora, pieczarek i schabu.
Na dno naczynia dałam 1/2 kapusty kiszonej. Następnie podsmażyłam na patelni krążki cebuli i pora na oliwie. Na kapustę kiszoną dałam podsmażoną cebulkę - połowę ilości. Na cebulkę wyłożyłam surowe i pokrojone pieczarki 1/2 z ilości. Na pieczarki bardzo cienko pokrojony schab. Mięso posypałam przyprawami i polałam oliwką. Na wierzch wyłożyłam pozostałą część cebulki i pora. Na to dałam pozostałe pieczarki. Na wierzch wyłożyłam resztę kapusty a na nią dałam pokrojone masło. Piekłam w 200 stopniach przez 30 minut.