Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajska zupa z indykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
filet z indyka 250 g
mleko kokosowe 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
kukurydza 1 kolba
cebula duża 1 szt
imbir 1 cm
ząbki czosnku 3 szt
papryczka chili 1 szt
pasta tom-kha 1 łyżka
świeża kolendra 1 pęczek
olej sezamowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa z indykiem

Do garnka wlać olej i dobrze go rozgrzać. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić. Dodać posiekany czosnek i papryczkę chili i starty imbir. Indyka pokroić w paseczki i włożyć do garnka wszystko smażyć na małym ogniu. Paprykę pokroić na paseczki, kukurydzę ściąć z kolby – warzywa dodać do reszty składników. Puszkę z mlekiem kokosowym wstrząsnąć i wlać całą zawartość do garnka, dodać łyżkę pasty tom-kha, wszystko dokładnie wymieszać. Do zupy wlać bulion. Gotować kilka minut na małym ogniu. Zupę podawać ze świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 30.11.2016 17:05
pyszna zupka :)
Barbara13 30.11.2016 17:04
lubię takie zupki
adelajda 30.11.2016 14:52
Super pomysł na dobrą zupkę
tobi1989 30.11.2016 14:40
Fajny pomysł :)
Małgorzata92 30.11.2016 14:37
Super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak