Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,3/4 szklanki
mleko 3,2% 3/4 szklanki
jajko 1 szt
jabłka 2 szt
sól do smaku
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce .
Do jabłek można dodać trochę cukru albo stewi.
Krok 1 - Kluski  z  jabłkiem foto
2
Do miski wsypujemy mąkę wlewamy mleko i wbijamy jajko mieszamy mikserem na gładką masę.
Krok 2 - Kluski  z  jabłkiem foto
3
Do zmiksowanej masy dodajemy jabłka .
Krok 3 - Kluski  z  jabłkiem foto
4
Masę mieszamy już ręcznie .
Krok 4 - Kluski  z  jabłkiem foto
5
W Garnku zagotować wodę lekko osolić.
Nabierać łyżką masę i wkładać do wody.
Gotujemy chwilę po wypłynięciu.
Krok 5 - Kluski  z  jabłkiem foto
6
Kluski wyjmujemy łyżką cedzakową polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cynamonem i cukrem jeśli lubimy .

POLECAM!!!!
Krok 6 - Kluski  z  jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.12.2016 20:35
też jeszcze nigdy takich nie jadłam :-)
IZABELA29 05.12.2016 09:35
Pyszne danie
Habibi 04.12.2016 09:31
Dziękuję Gosiu za przypomnienie ;) Dawno nie jadłam, a robię bardzo podobnie ;)
IKrakowianka 03.12.2016 22:17
fajny pomysł
Aleksandra/Olcia 03.12.2016 18:04
nigdy takich nie jadłam
gusia1000 03.12.2016 17:24
Też tak robię.
Stenka 03.12.2016 14:17
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak