Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami bez panierki
Kapustę białą zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić.
Grzyby ugotować do miękkości, następnie drobno pokroić i dodać do kapusty.
Kiszona kapustę odcedzić i drobno pokroić.
Cebule drobno posiekać i podsmażyć na oleju na zloty kolor.
Wszystkie składniki farszu połączyć i przyprawić do smaku.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni. Ja smażyłam bez dodatku tłuszczu.
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz i zwijamy. Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionym sosem.