Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami bez panierki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto nalesnikowe

mąka pszenna 3 szklanki
mąka pszenna pełnoziarnista 2 szklanki
mleko 2% 2 szklanki
woda 3 szklanki
sól 1/4 lyzeczki
olej rzepakowy 50 ml

Farsz

kapusta biała pol szt
kapusta kiszona 0,5 kg
cebula biała 1 szt
grzyby suszone pol szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat pol lyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Kminek mielony Prymat 1 lyzeczka
olej do smażenia 5 lyzek

dodatkowo

olej do smażenia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami bez panierki

Farsz:
Kapustę białą zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Następnie ugotować do miękkości i odcedzić.
Grzyby ugotować do miękkości, następnie drobno pokroić i dodać do kapusty.
Kiszona kapustę odcedzić i drobno pokroić.
Cebule drobno posiekać i podsmażyć na oleju na zloty kolor.
Wszystkie składniki farszu połączyć i przyprawić do smaku.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą i zmiksować na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni. Ja smażyłam bez dodatku tłuszczu.
Na gotowe naleśniki nakładamy farsz i zwijamy. Krokiety smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.12.2016 19:24
apetycznie wygląda
Wacław 05.12.2016 09:34
tez takie lubię :-)
halina17 03.12.2016 23:40
dobre krokiety
MAR3STA 03.12.2016 22:20
lubię takie krokiety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak