Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczoną dynią i pomidorem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
cebula biała mała
pomidor duży dojrzały
dynia pieczona 2/3 szkl.
szczypiorek do smaku
sól i pieprz do smaku
mleko kilka łyżek
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczoną dynią i pomidorem

Dynię oczyszczoną ze skóry i gniazda nasiennego upiec al dente w worku foliowym. Zostawić do ostygnięcia i pokroić w dość drobną kostkę albo grubo posiekać. Pomidora sparzyć, obrać i pokroić w kosteczkę.
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle klarowanym, dodać pomidory i dynię - chwilę smażyć.
Jajka roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem i wlać na gorące warzywa, dodać posiekany szczypiorek.
Usmażyć do ulubionej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hostessa neta 21.11.2016 09:44
muszę koniecznie zrobić
Babeczka35 20.11.2016 20:31
Smaczna jajecznica.
benka 20.11.2016 15:48
to musi być smaczne
olkaaa 20.11.2016 12:32
jeszcze takiej nie jadłam
Stenka 19.11.2016 21:54
ciekawa propozycja
ilka01 19.11.2016 21:35
ciekawa jestem smaku
Futka 19.11.2016 21:20
Pyszna i pożywna jajecznica :)
magdow 19.11.2016 20:37
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak