Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizza z papryką i chorizo
Kroki postępowania
Pozostałą mąkę mieszamy z solą i suszonymi pomidorami, dodajemy wyrośnięte drożdże i zagniatamy.
Pieczemy 10 minut w 180ºC.
mąka pszenna | 500 g |
drożdże świeże | 50 g |
woda letnia | 250 ml |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
suszone pomidory z czosnkiem | i bazylią (przyprawa) 1/2 łyżki |
masło | rozpuszczone) 3 łyżki |
cebula | 1 sztuka |
papryka czerwona | 1 sztuka |
chorizo | ok. 150 g |
ser żółty | 150 g |
ketchup | 6 łyżek |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: