Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnie z ryżem, sosem i pomidorkami koktajlowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 400 g
pomidorki koktajlowe pół szklanki
ryż 3-4 woreczki
woda letnia pół szkalnki
olej słonecznikowy 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżeczki
czosnek 2 ząbi
sól
pieprz
bazylia świeża świeże listki
oregano świeże świeże listki
miód wielokwiatowy pół łyżeczki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnie z ryżem, sosem i pomidorkami koktajlowymi

Gotujemy najpierw ryż 24 minut.Na patelnie wlewamy 2 -3 łyżki oliwy a następnie 4 opakowania warzyw na patelnie po 400 g. i dusimy pod przykryciem 20 minut mieszając .Następnie dodajemy umyte i pokroje na pół pomidorki koktajlowe. Po tym czasie wlewamy pół szklanki wody a po 10 minutach wlewamy sos, który zrobić z wody, oleju słonecznikowego ,oliwy z oliwek,czosnku, soli, miodu, pieprzu bazylii i oregano. Wszystko razem wymieszać i wlać do warzyw, wymieszać i przykryć .Na talerze wykładamy ryż ugotowany a na ryżu układamy warzywa .Warzywa podajemy gdy sos będzie gorący a warzywa miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 17.05.2017 17:54
Ładnie wygląda
Ela15 12.01.2017 13:45
fajne danie
Diana Rusiłowicz 25.11.2016 00:55
Smaczna propozycja :)
bertpvd 24.11.2016 21:46
piękne danie
Bernadeta1 24.11.2016 17:33
lubię takie jedzonko
KORAL 24.11.2016 16:26
Obiad błyskawica i smaczny :)
adelajda 24.11.2016 15:47
Szybki obiadek
AZgotuj 24.11.2016 15:31
Smaczny ciepły posiłek i zdrowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak