Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z kokosową jaglanką, słonecznikiem i kajmakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kasza manna

mleko 200 ml
kasza manna 2 łyżki
cukier do smaku

Kokosowa jaglanka

mleko kokosowe 200 ml
płatki jaglane 2-3 łyżki

Dodatkowo

słonecznik łuskany w karmelu 4 łyżki
kajmak 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z kokosową jaglanką, słonecznikiem i kajmakiem

Mleko zagotowujemy, dodajemy kaszę mannę. Gotujemy na gęsto, a następnie słodzimy do smaku.
Mleko kokosowe zagotowujemy i dodajemy płatki jaglane, gotujemy 2-3 minuty.

Do słoiczków lub pucharków wykładamy po 1/4 ugotowanej kaszy manny, następnie po 1/4 płatków jaglanych, po 1 łyżce słonecznika w karmelu i 1 łyżeczce kajmaku. Czynność powtarzamy i zajadamy ze smakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 26.11.2016 11:00
smaczny deserek;)
Wiktoria29 25.11.2016 20:27
zjadłabym....
cukiereczek 25.11.2016 14:56
coś nowego i pysznego
Malinka 25.11.2016 11:55
Świetny pomysł na deser!
jagoda5913 25.11.2016 00:38
super deser
Edith85 24.11.2016 23:10
Fajny przepis
Łukasz15 24.11.2016 22:26
Brzmi ciekawie
kd045 24.11.2016 21:52
super przepis ! ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak