Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka drobiowe z pieczarkami i selerem naciowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 300 g
cebula 1 sztuka
seler naciowy 2 łodygi
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
woda 1 szklanka
pieczarki 3 sztuki
śmietana 30% 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka drobiowe z pieczarkami i selerem naciowym

Serduszka przekrawamy wzdłuż na pół, oczyszczamy, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku.

Przesmażamy je przez 5 minut na rozgrzanym oleju.

Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek. Smażymy jeszcze chwilę, a następnie całość zalewamy wodą i dusimy przez 15 minut.

Kolejno dodajemy pokrojony w talarki seler naciowy i pokrojone w plastry pieczarki i ponownie dusimy.

Śmietanę mieszamy z mąką, hartujemy ciepłym wywarem i dolewamy do serduszek, kiedy seler będzie na pół miękki.

Całość doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.11.2016 22:28
Bardzo smaczne
MAR3STA 25.11.2016 22:08
pożywny obiad
bertpvd 25.11.2016 22:06
super obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak