Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowa rolada z makiem
Kroki postępowania
Gotową polewą polewamy ciasto i dekorujemy wg uznania. Smacznego !!
mąka | 250 g |
margaryna | 50 g |
cukier trzcinowy | 3 łyżki |
miód | 100 g |
jajko | 1 sztuka |
Soda oczyszczona Prymat | 1,5 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opakowanie |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
mak | 500 g |
bakalie | do smaku |
czekolada gorzka | 50 g |
cukier trzcinowy | 1,5 łyżki |
miód | 100 ml |
olej rzepakowy | 1 łyżka |
rum | 100 g |
margaryna | 70 g |
olej rzepakowy | łyżka |
mleko | 2 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
kakao | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: