Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka trójbarwna

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier puder 1 i 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 6 sztuki
olej 6 łyżek
margaryna 1 sztuka
kakao 2 łyżki
mak 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka trójbarwna

Kroki postępowania

1
Do margaryny dodać cukier.
Krok 1 - Babka trójbarwna foto
2
Ucierać razem, dodając po 1 żółtku.
Krok 2 - Babka trójbarwna foto
3
Z białej ubić pianę.


Krok 3 - Babka trójbarwna foto
4
Do utartej margaryny dodać pianę z białej, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać.

Krok 4 - Babka trójbarwna foto
5
Powstałe ciasto podzielić na trzy części - jedną pozostawić jaka jest, do drugiej dodać kakao, a do trzeciej mak. Ciasto wylewać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na przemian. Później górę wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec.


Krok 5 - Babka trójbarwna foto
6
Po ostudzeniu pokroić na kawałki i podawać.
Krok 6 - Babka trójbarwna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 17.12.2016 12:19
ciekawy pomysł na kolorowe ciacho
Ola1young 14.12.2016 15:27
pyszna babeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak