Przepis i sposób przygotowania na: Ciabatty orkiszowe na drożdżach i zakwasie
Kroki postępowania
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia.
Wystudzić na kratce.
mąka orkiszowa | 450 g |
mleko ciepłe | 250-300 ml |
jajko | średnie |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże suche | 5 g |
zakwas pszenny | 1 łyżka |
otręby | orkiszowe 50 g |
oliwa | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: