Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MUS CZEKOLADOWY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

100 g czekolady gorzkiej
100 g czekolady mlecznej
4 łyżki soku z czarnych porzeczek
łyżeczka masła
3 jaja (oddzielić białka od żółtek)
5 łyżeczek cukru
200 ml zimnej śmietanki 30%

Przepis i sposób przygotowania na: MUS CZEKOLADOWY

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekolady, masło, sok. Studzimy
Białka ubijamy na sztywno z cukrem.
Śmietanę kremówkę również ubijamy.
Do schłodzonej czekolady wlewamy żółtka i miksujemy.
Masę czekoladową mieszamy z białkami i bitą śmietaną.
Można użyć miksera na najniższych obrotach.
Schłodzić w lodówce kilka godzin. Udekorować lub nie :) .
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 15.12.2016 16:39
super deserek
Wacław 15.12.2016 10:30
pyszny deserek :-)
Edith85 15.12.2016 10:22
Świnka cieknie na jego widok
Ewelina1991 15.12.2016 09:34
pyszny deser
mirosława4 15.12.2016 09:00
ciekawy ten deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak