Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 1 płat
marchewka 1 szt
kalarepka młoda 1/2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola z warzywami

1. Marchew i kalarepkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
2. Rybę pokroić na kawałki, obsypać z obu stron przyprawą do ryb, obtoczyć w mące.
3. Rybę obsmażyć z obu stron, dodać warzywa.
4. Rybę wraz z warzywami dusić pod przykryciem około 15 min, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 16.12.2016 12:28
pyszne danie
Franciszek 16.12.2016 00:17
dobry pomysł
w mojej kuchni 16.12.2016 00:07
bardzo lubię solę
Łukasz15 15.12.2016 23:25
Pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak