Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z morelami
Kroki postępowania
Między czasie zagotowujemy wodę. Solimy ją i dodajemy 2-3 łyżki oleju. Pierogi gotujemy około 5 minut. Gotowe odcedzamy, porcjujemy i polewamy masłem z bułką tartą.
mąka | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
woda ciepła | ok 3/4 szklanki |
olej | 1,5 łyżki |
sól | szczypta |
morele | do nadzienia |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 3/4 szklanki |
cukier waniliowy | 1 opakowania |
cukier | 1-2 łyżki do smaku |
masło | 12 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: