Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z fasolki szparagowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
soczewica 1 szkl ugotowana
porcja rosołowa 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 18 proc 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
boczek wędzony

Porada

Zupa z fasolki szparagowej z dodatkiem soczewicy jest pyszna i sycąca. Można ją podawać z grzankami z dodatkiem usmażonego, wędzonego boczku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową umyć, zalać zimną wodą, dodać odrobinę soli i ugotować wywar.
Krok 1 - Zupa krem z fasolki szparagowej  foto
2
Marchew, pietruszkę obrać i razem z oczyszczoną fasolką pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, wlać 3 szklanki wywaru i gotować do miękkości.
Krok 2 - Zupa krem z fasolki szparagowej  foto
3
Do miękkich warzyw wsypać ugotowaną soczewicę i zmiksować( w razie potrzeby dolać przegotowanej wody lub wywaru z mięsa).
Krok 3 - Zupa krem z fasolki szparagowej  foto
4
Połączyć ze śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z usmażonym, wędzonym boczkiem i grzankami.
Krok 4 - Zupa krem z fasolki szparagowej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 17.12.2016 12:04
smakowita zupka
bertpvd 17.12.2016 10:21
wygląda przepysznie
Marta Ryżek-Kalkowska 17.12.2016 00:25
smacznie tutaj.
norweska20 16.12.2016 23:58
chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak