Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 70 dag
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 1 szk
majonez 1 łyżka
musztarda dijon 3 łyżki
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
posiekany koperek 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Matiasy namoczyć na 2 - 3 godziny w wodzie. Następnie odsączyć i pokroić na około 2 centymetrowe kawałki. Cebulę obrać i posiekać, następnie przelać wrzątkiem na sicie.
Śmietanę połączyć z majonezem, musztardą, octem, cukrem, curry oraz odrobiną pieprzu cytrynowego. Dodać posiekaną cebulę i całość wymieszać.
Na półmisku ułożyć śledzie i polać przygotowanym sosem. Na koniec całość posypać posiekanym koperkiem.
Całość schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcepanowy kącik 21.12.2016 14:09
Od jakiegoś czasu doceniam śledzie :) Twoje są pyszne :)
Edita 20.12.2016 09:40
fajne sledzie
asiatok 18.12.2016 20:58
pięknie podane!
teresa18 18.12.2016 17:15
Pyszności
Wafelek2601 18.12.2016 09:39
Bardzo smaczne
Mniam 17.12.2016 20:51
Uwielbiam takie śledzie. Nawet dzisiaj mam ;)
Jadwiga/Jaga85 17.12.2016 17:33
pyszne śledziki
Janina 17.12.2016 16:32
Smaczny śledzik;))
adelajda 17.12.2016 15:50
super śledziki
AZgotuj 17.12.2016 15:35
pyszne śledzie :)
pestka 17.12.2016 14:19
smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak