Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jesienny barszcz...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
żołądki indycze 10 sztuk
warzywa mrożone 1 opakowanie
ziemniaki 5 sztuk
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kapusta biała 20 dag
Kucharek przyprawa do potraw 1,5 łyżki
buraki 6 średnie
fasola biała z puszki 1 puszka
majeranek 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
śmietana gęsta - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: jesienny barszcz...

w małej ilości wody zagotować żołądki i wylać wodę, opłukać żołądki, teraz żołądki zalać wodą, wsypać ziele angielskie i liście laurowe, gotować do miękkości żołądków

wsypać pokrojone ziemniaki, kapustę, starte na dużych oczkach buraki, wsypać mrożoną mieszankę z brukselką i gotować do miękkości ziemniaków, wsypać kucharka

z puszki wlać fasolkę z zalewą, doprawić majerankiem, pieprzem, podawać ze śmietaną lub jogurtem - rozgrzewająca i sycącą zupa..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 20.12.2016 17:46
pomysłowo:)
adelajda 20.12.2016 16:36
Lubię żołądki ale w takiej wersji muszę koniecznie spróbować
Habibi 20.12.2016 15:47
Moje rodzinne smaki :)
bertpvd 19.12.2016 23:15
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak