Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy do słoiczka
Kroki postępowania
Masę mięsną połączyć z płynną wątróbką.
Dodać do masy mięsnej. Dokładnie wymieszać.
Pozostawić w garnku do ostygnięcia.
Po upływie doby powtórzyć pasteryzację.
wątróbki z kurczaka | 1,5 kg |
indycza szyjka | lub kacze 1/2 kg |
skrzydełka kurczaka | 1 kg |
mięso gulaszowe z indyka | 1/2 kg |
kurze łapki | 1/2 kg |
marchew | 3 duże |
seler naciowy | 4 łodygi |
por młody | mały |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 kulek |
sól do smaku | |
masło | 200 g |
smalec | 200 g |
czosnek | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: