Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karpia dzwonka 800 g
sok z cytryny 6 łyżek
sól i pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 2 łyzeczki
pieczarki 500 g
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony z pieczarkami

Karpia umyć, oczyścić osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem oraz czosnkiem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 2 godziny.
Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i pieczarki i smażyć do odparowania całej wody- przyprawić solą i pieprzem.
Dzwonki karpia ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oblożyć pieczarkami.
Piec pod przykryciem przez 40 min w temp. 160 st.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.12.2016 18:09
juz czuje smak swiat
Futka 23.12.2016 14:10
Przepyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak