Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duet francusko- ruski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

ciasto francuskie 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sezam do posypania

NADZIENIE

ser biały 250 gram
ziemniaki ugotowane 250 gram
cebula czerwona 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól do smaku
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Duet francusko- ruski

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy. Do rozwiniętego przykładamy dno tortownicy. Nożem lub radełkiem wycinamy dwa koła.
Krok 1 - Duet francusko- ruski foto
2
Pierwsze wycięte koło smarujemy jajkiem, posypujemy mieszanką sezamu i pieczemy około 10-15 minut w 190˚C do zrumienienia.
Drugie wycięte koło smarujemy jajkiem, posypujemy sezamem, dzielimy na 8 równych części i pieczemy jak pierwsze ciasto.
Krok 2 - Duet francusko- ruski foto
3
Upieczone francuskie spody studzimy.
Krok 3 - Duet francusko- ruski foto
4
NADZIENIE:
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Ser przekładamy do miski. Dodajemy do niego ziemniaki, zrumienioną cebulę i natkę pietruszki. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pierzem.
Krok 4 - Duet francusko- ruski foto
5
Gotowe ruskie nadzienie wykładamy na całe, upieczone ciasto francuskie. Na wyłożony farsz układamy francuskie trójkąty. Wierzch tortu dowolnie dekorujemy. U mnie wykończenie stanowią krążki cebuli oraz natka pietruszki.
Krok 5 - Duet francusko- ruski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 07.12.2016 00:05
Apetycznie wygląda!
norweska20 06.12.2016 23:51
smakowicie się prezentuje
Barbara13 06.12.2016 23:48
jak zwykle rewelacja
Patrycja33 06.12.2016 23:32
bardzo chciałabym sprobowac:)
Renataj 06.12.2016 23:07
Chętnie bym spróbowała choćby kawałeczek:)
gusia1000 06.12.2016 22:19
to jedzenie jest super.
teresa18 06.12.2016 22:17
Apetyczna potrawa
Madzai 06.12.2016 22:15
Efektowne :)
MAR3STA 06.12.2016 22:07
bardzo apetyczne
magdow 06.12.2016 21:42
super przepis ;)
Iwusia 06.12.2016 21:16
wspaniale wygląda
IZABELA29 06.12.2016 21:09
Super wygląda
endzi
endzi 06.12.2016 20:53
wyglada pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak