Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
grzyby suszone 4 dag
cebula biała 2 szt
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
mleko 1 szklanka
smalec 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka/posiekana
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z grzybami

Wykonanie:
Wątróbkę zalać mlekiem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie odsączyć, wypłukać w wodzie, osuszyć i przysmażyć na łyżce smalcu. Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Cebulę posiekać i przysmażyć na smalcu z odsączonymi grzybami. Do wywaru grzybowego dodać grzyby, wątróbkę, chwilę poddusić, przyprawić do smaku, wlać rozbełtaną śmietanę i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 09.12.2016 00:15
ciekawe połączenie
magdow 08.12.2016 21:59
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak