Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotkowe gofry z ciasta francuskiego z kremem mascarpone
Czy robiłeś kiedyś gofry z ciasta francuskiego, do tego z jabłkami? Z użyciem gofrownicy można przygotować ciekawą wariację na temat szarlotki, ale i gofrów! Jabłka zamknięte pomiędzy dwoma płatami ciasta francuskiego, a do tego pysznie kremowe mascarpone - musicie tego spróbować!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Szarlotkowe gofry z ciasta francuskiego z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-szarlotki-z-kremem-mascarpone1-2.jpg)
Na co drugi prostokąt wykładamy porcje jabłek.
![Krok 2 - Szarlotkowe gofry z ciasta francuskiego z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-szarlotki-z-kremem-mascarpone2-2.jpg)
![Krok 3 - Szarlotkowe gofry z ciasta francuskiego z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-szarlotki-z-kremem-mascarpone3-2.jpg)
Między czasie przygotowujemy krem.
![Krok 4 - Szarlotkowe gofry z ciasta francuskiego z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-szarlotki-z-kremem-mascarpone4-2.jpg)
Danie jest już gotowe do podania.
![Krok 5 - Szarlotkowe gofry z ciasta francuskiego z kremem mascarpone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/gofry-szarlotki-z-kremem-mascarpone5-2.jpg)