Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w aksamitnym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
masło 50 g
miód 1 łyżka
sos sojowy 7 łyżek (ciemny)

Porada

Filet podajemy z ryżem ugotowanym na sypko i ostrą surówką. Pod koniec duszenia należy pilnować, bo łatwo jest sos przypalić.

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w aksamitnym sosie

Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy patelnię z grubym dnem o pokrywką, średnica 26-28 cm.

Na patelni rozpuszczamy masło z miodem,dodajemy sos sojowy i pokrojony w paski lub w kostkę filet.Przykrywamy i dusimy na małym ogniu 15 minut.Od czasu do czasu mieszamy i obracamy mięso.Odkrywamy patelnię i dusimy chwilę,aby sos się zredukował.Gdy sos zaczyna gęstnieć i robi się aksamitny potrawa jest gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 10.12.2016 13:28
ale apetycznie podane
KORAL 10.12.2016 11:02
Prosty i smaczny sosik :)
Ania321 10.12.2016 00:44
apetyczne danie :)
bertpvd 09.12.2016 18:23
pyszne mięsko
Bernadeta1 09.12.2016 17:38
smaczny obiadek
edytazaw89@wp 09.12.2016 16:12
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak