Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Warzywa

kapusta pekińska 1/2 główki
marchew 1 średnia
jabłko 1 kwaskowe
cebula 1 mała
rodzynki 3 łyżki
orzechy włoskie 2 łyżki

Sos

czosnek 3 ząbki
olej z pestek winogron 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę szatkujemy,cebulę kroimy w kosteczkę,marchew i jabłko ścieramy na wiórki na grubej tartce.Wszystko wkładamy do miski dodajemy namoczone rodzynki,solimy i mieszamy.Przygotowujemy sos:mieszamy przeciśnięty przez praskę czosnek z oliwą i sokiem z cytryny(sok dajemy do smaku jak kto lubi).Polewamy surówkę i jeszcze raz mieszamy.Posypujemy zmielonymi orzechami (mogą być drobniutko posiekane).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak