Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 3 szt
kiełbasa wiejska 1 pętko
marchewka 1/2 szt
bulion 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko w galarecie

1. Bulion zagotować, odstawić z palnika i wsypać żelatynę cały czas mieszając by nie dopuścić do powstania grudek.
2. W aluminiowej foremce (wymiary 22cmx9cm) po środku ułożyć jajka ugotowane na twardo, po bokach pokrojoną wzdłuż kiełbasę, zaś marchewkę pomiędzy jajkiem a kiełbaską.
3. Gorący bulion wlać do jajek. Odstawić, zimną galaretę włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 16.01.2017 11:25
świetny przepis
Jagódka77 06.01.2017 21:12
super pomysł
Janina 01.01.2017 13:09
Fajna przekąska;))
RenataZ-et 01.01.2017 11:55
bardzo smaczna propozycja
Wafelek2601 01.01.2017 00:50
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak