Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20-30 dag
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
dynia 10 dag
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
jogurt naturalny 1 łyżka
majonez light 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, wymieszać. Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki.

Kukurydzę osączyć z zalewy. Dynię bez nasion i skórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać majonez i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałowymi, podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.01.2017 12:55
Bardzo fajna surówka
Motorek 04.01.2017 09:47
pyszna surówka
Alex_M 02.01.2017 05:57
dobra suróweczka
ziutka123 01.01.2017 21:15
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak