Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z golonką z szybkowara i z piekarnika...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1/2 główki/ mała
grzyby suszone 2 łyżki/mielone
śliwki suszone 1 szklanka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opakowanie
golonka wieprzowa 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Owoc jałowca cały Prymat 6 sztuk
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
woda 2 szklanki

Porada

bigos z golonkami najlepiej przygotować w szybkowarze wieczorem i na drugi dzień w piekarniku zapiec-odgrzać

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z golonką z szybkowara i z piekarnika...

do szybkowara włożyć pokrojoną białą kapustę i kiszoną kapustę, wsypać wszystkie przyprawy, śliwki suszone bez pestek, suszone grzyby zmielone, wlać wodę, przyprawę w płynie, wymieszać dokładnie

włożyć 2 średnie golonki wieprzowe i nakryć je kapustą, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotowac na mniejszym ogniu z 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, zostawić na drugi dzień pod przykryciem w lodówce

bigos z golonkami przełożyć do blaszki, piec w piekarniku w 200 C około 25 minut - smaczny bigos na sycący obiad z golonką podany z ziemniakami tłuczonymi...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 02.01.2017 11:15
Pyszny przepis!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak