Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijna kapusta z grochem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kilogramy
groch 500 gram
cebula 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
pieprz 5 sztuk
olej do smażenia

Porada

Od niedawna na moim wigilijnym stole gości kapusta z grochem, jest bardzo smaczna i dość szybka do przygotowania. Kilka lat temu przygotowałam taką kapustę i wszystkim zasmakowała.

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna kapusta z grochem

Kapustę przekładamy do garnka, dodajemy ziarna pieprzu i ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę, i gotujemy do miękkości na małym ogniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Groch wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na oleju. Kapustę drobno siekamy, dodajemy razem z grochem do podsmażonej cebuli i przez kilka minut razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 03.01.2017 07:14
Bardzo lubię to danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak