Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec / pleśniak z jabłkami XL
Kroki postępowania
Przełożyć do woreczka i włożyć do zamrażarki.
Wyłożyć na podpieczone ciasto i ugnieść równą warstwą.
Piec w temp 180*C przez 45-50 minut.
Kroić po ostudzeniu.
mąka ryżowa | 10-12 łyżek |
mąka pszenna | 600 g |
cukier drobny | 8-10 łyżek |
cukier waniliowy | 2 op. |
margaryna | 300 g |
masło | 200 g |
proszek do pieczenia | 1 op. |
jajko | 2 całe |
żółtko jajek | 5 szt. |
sól | 1/4 łyżeczki |
kakao | 1 łyżka |
jabłka | 2,5 kg |
białko | 5 szt. |
cukier drobny | 3-5 łyżek |
mąka ziemniaczana | pełna łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: