Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kiszoną kapustą i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kilogram
kapusta kiszona 1 kilogram
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 sztuka
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Pyszne mięciutkie i aromatyczne roladki z karkówki z farszem z kapusty i suszonych grzybów. mojej rodzinie bardzo zasmakowały takie roladki, chyba będę je częściej przygotowywać na obiad.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kiszoną kapustą i grzybami

Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na noc, następnego dnia gotujemy do miękkości. Kapustę przekładamy go garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu aż będzie miękką, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Ostudzoną kapustę odciskamy i drobno kroimy razem z grzybami, dodajemy podsmażoną cebulę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Karkówkę kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą oraz pieprzem. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu i zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, układamy roladki, i obsmażamy na rumiany kolor z obydwu stron. Na patelnię wlewamy niewielką ilość wody i dusimy do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 05.01.2017 21:39
świetne danie
mysza75 04.01.2017 10:42
pyszne roladki
gosia56 04.01.2017 10:20
Na pewno pyszne jedzonko;)
mirosława4 04.01.2017 10:19
apetycznie się prezentują :)
Wiesława1 04.01.2017 09:08
Pysznie się prezetują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak