Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cieciorki i selera naciowego
2. Następnie zagotować wodę i przełożyć do niej cieciorkę, gotować do miękkości około 50 minut, pod koniec gotowania lekko posolić. Ugotowaną wystudzić.
3. Suszone pomidorki z torebki należy na 2 - 3 minuty włożyć do gorącej wody, następnie zlać wodę i dodać oliwę z oliwek (pomidory powinny być w niej zanurzone), pozostawić na co najmniej 20 minut. Po wyjęciu z oliwy pokroić je w drobne paseczki. Jeśli mamy pomidory takie ze słoika, to tylko je pokroić.
4. Seler naciowy umyć, drobno pokroić i wymieszać z 1/2 łyżeczki soli, odstawić na 10 minut.
5. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę w której leżały pomidorki i przyprawić solą i pieprzem do smaku.