Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz grzybowy do ziemniaków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 7-10 kapeluszy
wędlina ok30 dag
zakwas 1 szkl
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
śmietana
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz grzybowy do ziemniaków

Grzyby zalać wrzątkiem na kilka minut, wypłukać i wrzucić do rondla. Zalać około dwoma litrami wody. Gotować ok. 30 min.

Wędlinę (ja miałam swojską cienką) pokroić na kawałki i obsmażyć na tłuszczu, dodać do grzybów razem ze szczyptą majeranku.
Dodać zakwas i doprawić zupę do smaku.
Na koniec można dodać śmietanę do zupy w garnku albo już na talerzu.
Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak