Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą na konfiturze
Kroki postępowania
Wraz ze stygnięciem sernika na wierzchu będą pojawiać się drobniutkie kropelki rosy.
mąka pszenna | 1 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 1 szt |
masło | 100 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
śmietana gęsta | 3 łyżki |
cukier puder | 1/2 szkalnki |
ser biały | 1 kg |
budyń | 1,5 opakowania |
jajko | 3 szt |
żółtko jajek | 3 szt |
cukier | 1 szklanka |
olej rzepakowy | 3/4 szklanki |
mleko | 1 szklanka |
aromat cytrynowy | 8 kropli |
białko | 4 szt |
cukier puder | 3/4-1 szklanka |
konfitura z czarnej porzeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: